Aktivitetshuset Kamgarn

Meningsfull sysselsättning utifrån dina villkor.
I vår dagliga verksamhet hittar du gemenskap, utveckling och stimulans.

7H Personlig assistans

Vi erbjuder

Aktivitetshuset Kamgarn är en daglig verksamhet där engagemang, meningsfullhet och gemenskap genomsyrar sysselsättningarna på våra avdelningar. Vi finns för dig som är berättigad daglig verksamhet inom Borås Stad eller står inför att ansöka om insatsen.

Sedan 2007 har vi bedrivit daglig verksamhet på Göta i Borås. Du som deltagare utför dagliga uppgifter och vi skapar möjligheter tillsammans att anpassa dagen utifrån varje enskild invid med hjälp av avdelningens handledare.

Verksamhetschefen har tillsammans med anställda handledare på Aktivitetshuset Kamgarn god kunskap och kompetens för att kunna möta dina behov som deltagare i din utveckling i de olika uppgifterna som sysselsättningen innebär. För oss är det av allra största vikt att du som känner trygghet under din dag hos oss. Tillsammans med handledare gör vi en genomförandeplan för att möta ditt enskilda behov och målsättning med sysselsättningen på Aktivitetshuset Kamgarn. Vi är alltid lyhörda för dina behov som deltagare.

7H Personlig assistans

Vill du bli en i vårat gäng?

Daglig verksamhet är en biståndsbedömd insats inom LSS, Lagen om särskilt stöd och service till viss funktionshindrade. Det betyder att du behöver ansöka för att få beslutat om du har rätt till stöd. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig med vidare information!

Du är välkommen att påbörja din resa hos oss.

Är du mer nyfiken på vad vi har att erbjuda vad det gäller daglig verksamhet på Aktivitetshuset Kamgarn, hör av dig till oss.

Aktivitetshuset Kamgarn, Sabina Johansson

Mobil: 0701-91 52 26
Mail: sabina.johansson@7hassistans.se

Våra avdelningar

Olika avdelningar och aktiviteter

7H Personlig assistans

Skapis

Känner du en längtan och lust efter att skapa, sticka, virka eller brodera? Följ din inspiration och tillverka allt från mobilväskor till mössor och tavlor.
Här produceras alla varor till Skapis butik som är öppen för allmänheten. Återkommande aktiviteter är tillverkning av produkter inför Alla hjärtans dag, påsk, halloween och jul. På Skapis anpassas verksamheten och uppgifterna efter vad du vill och kan, men tillsammans utmanar vi oss själva.

7H Personlig assistans

Idé och media

Känner du att dina fingrar vill smattra på tangentbordet för att skapa texter, bilder eller annan media? Här produceras allt från reportage, trycksaker, nyhetssändningar, fotografier och kollage. Du har en kreativ sida och gillar att skapa i text eller bild digitalt eller med penna och pensel. På Idé och media är vi lyhörda för dina önskemål och din kreativa sida. Uppgifterna anpassas efter vad du själv vill och kan göra.

7H Personlig assistans

Sinnesro

Vill du mötas av ett välkomnande bollhav, en musiksäng eller något av våra andra sinnesstimulerande rum? Här skapas upplevelser utifrån dina fem sinnen. Vi erbjuder aktiviteter som stimulerar smak, lukt, hörsel, syn och känsel. Våra lokaler är tillgänglighetsanpassade med brits, golv- och taklift. Vi hyr även ut våra sinnesrum för externa gäster. Hör gärna av dig om du har frågor.

7H Personlig assistans

Hunddagis

Vill du dagligen mötas av lyckliga ögon och viftande svansar? Här fylls dagarna med långa promenader, hundvård, aktivering och träning av hundar. Du gillar att vara ute i naturen och uppskattar att ha sällskap av våra fyrbenta vänner. Utöver att ta hand om hundar ingår daglig städning på avdelningen efter små smutsiga tassar.

7H Personlig assistans

Café Hjärtligt

Vill du dagligen känna doften av något nybakat och sätta fingrarna i kaksmet? Här bakas och serveras allt från kakor och tårtor till smörgåsar och kaffe. Du ser dig som en serviceperson, som ser till att cafégästerna har en trivsam upplevelse genom att duka, servera god fika och därefter städa och diska. En höjdpunkt under veckan på caféet är att baka godsaker till Kamgarns café som har öppet varje torsdag.

7H Personlig assistans

Fastighet och service

Trivs du med uppdrag inom fastighetsskötsel utomhus? Då är det dags att ta på dig arbetskläderna och låta säsongen styra dina arbetsuppgifter. Du klipper gräs, krattar löv, skottar snö, och ser till att det är fint i vår utemiljö. Höjdpunkter under veckan är när avdelningen åker ut på kunduppdrag inom fastighetsskötsel.

7H Personlig assistans

Fixarna

Har du en vilja att vara del av Aktivitetshuset Kamgarns egna vaktmästeri? Med snickarbyxorna på är du med och tar hand om bland annat skötsel inomhus av våra lokaler där avdelningar, mötesplatser och kontor finns. En vanlig dag kan innebära snickeri, målning, städning och andra uppdrag som är typiskt för ett vaktmästeri.

7H Personlig assistans

Externa arbetsplatser

Är du nyfiken på och har förmåga och motivation att ta ett steg mot en praktikplats på annan arbetsplats än på Aktivitetshuset Kamgarn? Då kan du tillsammans med handledare och verksamhetschef skapa möjligheter för det. Vi sammanställer dina kompetenser och intressen och stöttar dig i alla led så att du känner dig trygg på din externa arbetsplats.